Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пилешки бутчета с печурки и сос по сръбски

Пилешки бутчета с печурки и сос по сръбски

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5
Пилешки бутчета с печурки и сос по сръбски
Снимка: Gordana Danilov
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Няма по-добра комбинация за пилешките бутчета от тази с гъби, сметана и много, много подправки"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • готварска сметана - 200 мл
  • гъби - 120 г печурки
  • сок от лимон - 1 с.л.
  • розмарин - 1/4 с.л. сушен
  • морска сол
  • черен пипер
  • вода - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • зехтин
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да се затопля на 200 градуса. Измийте и подсушете пилешките бутчета.

Гъбите също измийте и почистете, нарежете на кръгчета. Накълцайте и чесъна. Смачкайте розмарина в хаванче и прецедете през цедка.

Водата от билката сипете в купичка заедно със сока от лимон, кубчето бульон, готварската сметана и горчицата.

Запържете пилешкото за пет минути. Извадете и добавете гъбите, розмарина и чесъна. Щом поомекнат, върнете пилешкото.

Сипете при него готовия сос и печете пилешкото със сметана за 40 минути.

Пилешките бутчета с печурки и сос по сръбски са готови!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: