Начин на приготвяне
Измийте бутчетата и ги подсушете старателно.
Нарежете на ситно сушените домати, чесъна също наситнете, а пармезана настържете. Овкусете бутчетата със сол и пипер.
Загрейте олиото в тиган на умерен котлон. Запържете бутчетата, като първо ги поставяте с кожата надолу. След около 5 минути ги обърнете и запържете от дргата страна.
Наредете пърженото пиле в тава. Отцедете по-голямата част от мазнината, в която пържихте.
Запържете за няколко минути доматите с чесъна и мащерката. Добавете сметаната, бульона и пармезана. Разбъркайте хубаво и щом сметановият сос заври, го сипете върху бутчетата.
Запечете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Пилешките бутчета със сметанов сос са готови.