Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета със сметанов сос

Пилешки бутчета със сметанов сос

Пилешки бутчета със сметанов сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Пригответе си поне 2 филийки от любимия хляб, които да топите в сметановото сосче, което сте приготвили заедно с пилешките бутчета"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 горни
  • пармезан - 150 грама настърган
  • сушени домати - 100 грама
  • готварска сметана - 200 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • пилешки бульон - 200 мл
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги подсушете старателно.

Нарежете на ситно сушените домати, чесъна също наситнете, а пармезана настържете. Овкусете бутчетата със сол и пипер.

Загрейте олиото в тиган на умерен котлон. Запържете бутчетата, като първо ги поставяте с кожата надолу. След около 5 минути ги обърнете и запържете от дргата страна.

Наредете пърженото пиле в тава. Отцедете по-голямата част от мазнината, в която пържихте.

Запържете за няколко минути доматите с чесъна и мащерката. Добавете сметаната, бульона и пармезана. Разбъркайте хубаво и щом сметановият сос заври, го сипете върху бутчетата.

Запечете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Пилешките бутчета със сметанов сос са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: