Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен калкан по испански

Печен калкан по испански

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Печен калкан по испански
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
17 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
47 мин.
Порции
4
"Една страхотна рецепта за печен калкан по испански - време е да си хапнете нещо вкусно"

Необходими продукти

  • калкан - 1 бр. /почистен/
  • лук - 2 стръка пресен
  • магданоз - 10 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • рибен бульон - 3 черпака
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази рецепта избираме калкан около 1 кг, почистен. Може да се приготви цял или само рибно филе.

Ако се спрете на втория вариант, може да използвате опашката и костите за бульон. Трябва да ги варите около половин час със зехтин и сол. Добавете накълцаните няколко стръка магданоз (не всички) и лук. Може да сложите и други зеленчуци по избор, ако желаете.

Запържете белите части на лука заедно с нарязания чесън в малко зехтин, трябва да омекнат. Прибавете брашното, два черпака от рибния бульон и виното.

Разбъркайте и добавете още бульон. Рибният сос се готви общо 12 минути или докато се сгъсти.

Нарежете останалите стръкове магданоз на ситно или ги пасирайте с пасатор заедно със зехтина. Изсипете го към соса и овкусете със сол.

Върнете се при калкана и решете как ще го изпечете - грил, скара, тиган. Печете рибата от двете страни на силен котлон.

Сервирайте печения калкан по испански, полят със соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: