Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена чорба със зеленчуци

Гъбена чорба със зеленчуци

ЖулиетаЖулиета
Новак
2104
Гъбена чорба със зеленчуци
Снимка: Жулиета
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Гъбената чорбичка ще ви сгрее душичката и сърчицето"

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • гъби - 200 г
  • краве масло - 50 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • сол
  • черен пипер
  • гъбен бульон - кубче
  • вода - 500 мл
  • чубрица
  • олио - 2 с.л.
  • застройка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите измийте, почистете и накълцайте на полумесеци. Задушете ги с масло, докато омекнат. Извадете и ги заделете настрани.

В същата тенджера сипете олиото и запържете останалите зеленчуци, нарязани на ситно. Сипете при тях гъбите и добавете вода.

Оставете гъбената чорба да се готви. Овкусете с подправките и добавете бульона.

Варете ароматната зеленчукова супа до готовност. Остава да приготвите застройката. В купичка сипете жълтъците, брашното и киселото мляко. Разбъркайте.

Сипете черпак от супата, разбъркайте и сипете всичко в тенджерата.

Гъбената чорба със зеленчуци се поднася топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: