Начин на приготвяне
Нарежете на дребно изчистените гъби и ги задушете за няколко минути в голяма тенджера с разтопеното масло.
Добавете ориза и нарязания на дребно лук и ги оставете да се задушават - през няколко минути разбърквайте.
Изсипете доматения сок и поръсете с универсалната подправка.
Сипете вода и оставете гъбената супа на котлона за още около 30 минути.
Махнете я и я оставете леко да се охлади.
През това време пригответе застройката - разбийте едното яйце заедно с киселото мляко и сипете малко от бульона на супата.
Разбъркайте и изсипете сместа в тенджерата. Овкусете със сол на вкус.
По желание при поднасяне я овкусете с лимонов сок и пресен магданоз.
Гъбената чорба с ориз е много вкусна.