Гъбена чорба с ориз

Гъбена чорба с ориз
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Всичко даваме сега за една такава топла гъбена супичка"

Необходими продукти

  • вода - 2 л
  • ориз - 1 к.ч.
  • гъби - 300 г печурки
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 60 г
  • доматен сок - 200 мл
  • магданоз - 3 стръкчета
  • лимонов сок
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • за застройката
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно изчистените гъби и ги задушете за няколко минути в голяма тенджера с разтопеното масло.

Добавете ориза и нарязания на дребно лук и ги оставете да се задушават - през няколко минути разбърквайте.

Изсипете доматения сок и поръсете с универсалната подправка.

Сипете вода и оставете гъбената супа на котлона за още около 30 минути.

Махнете я и я оставете леко да се охлади.

През това време пригответе застройката - разбийте едното яйце заедно с киселото мляко и сипете малко от бульона на супата.

Разбъркайте и изсипете сместа в тенджерата. Овкусете със сол на вкус.

По желание при поднасяне я овкусете с лимонов сок и пресен магданоз.

Гъбената чорба с ориз е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: