Спаначена чорба с ориз

Спаначена чорба с ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"След 40 минути ще имате една разкошна спаначена супичка за обяд и вечеря"

Необходими продукти

  • спанак - 1 пакет пресен
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • за застройката
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза, спанака и моркова на дребно. В тенджера под налягане сложете 2 с.л. олио и запържете за кратко зеленчуците. Налейте вода и изчакайте да заври.

Добавете ориза, доматеното пюре и подправките. Затворете капака и изчакайте да се вдигне налягането.

Варете 15 минути. Махнете от огъня тенджерата. Изчакайте да излезе парата и отворете капака.

В купичка сложете жълтъка, брашното и киселото мляко. Разбъркайте с тел. Вземете един черпак от купата и сложете в застройката.

Вземете втори и така, докато се уеднаквят температурите. Излейте застройката в спаначената супа и разбъркайте.

Върнете на котлона и изчакайте да заври. Махнете, оставете леко да се охлади и сервирайте.

Спаначената чорба с ориз е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: