Edin.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Белтъчен омлет с шунка и моцарела

Белтъчен омлет с шунка и моцарела

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • краве масло - 2 с.л.
  • гъби - 100 г
  • шунка - 80 г
  • белтъци - 6 бр.
  • моцарела - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рендосайте гъбите на едро ренде и ги запържете в тиган с 1 с.л. масло.

Нарежете колбата на дребно и го добавете към гъбите. Оставете го да се запържи за няколко минути и отместете тигана от огъня.

В купа разбийте белтъците и към тях настържете моцарелата.

Сложете в тефлоновия тиган малко масло и сипете в него един черпак от белтъчната смес.

Пържете я около 2-3 минути и отгоре сипете 2 с.л. от гъбената смес.

Оставете вкусния омлет за още няколко минути, прехлупете го през средата и го извадете в чиния.

Продължете по същия начин и с останалата смес.

Сервирайте с гарнитура по желание този белтъчен омлет с шунка и моцарела.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: