Начин на приготвяне
Налейте в дълбок съд даденото количество вода, сложете я на котлона, прибавете оцета и солта и изчакайте да заври.
Счупете яйцата едно по едно от ниско в черпак и след това внимателно и постепенно ги пуснете във вече врящата вода.
Захлупете съда с капак и ги варете на слаба температура.
Когато се забулят хубаво, ги извадете от водата с помощта на решетъчна лъжица.
Начукайте скилидките чесън в хаванче и го сложете заедно с малко сол в киселото мляко.
В няколко чинии натрошете сиренето - по желание може да го залеете с две лъжици от водата, в която варихте яйцата.
Във всяка една сложете върху сиренето по няколко яйца по панагюрски и добавете отстрани от киселото мляко с чесъна.
Загрейте маслото заедно с малко олио в тиган.
Поръсете пошираните яйца с червения пипер и разсипете отгоре от разтопеното масло.
По желание тези класически яйца по панагюрски се поръсват с магданоз или копър.
Добър апетит!