Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешка дроб-сарма с гъби и лапад

Агнешка дроб-сарма с гъби и лапад

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • гъби - 250 грама печурки
  • ориз - 1 ч.ч. /250 мл/
  • лапад - 1 връзка
  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • куркума
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешките дреболии за 2-3 минути, отцедете и ги нарежете на ситно. След това ги сварете в нова чиста вода за около 40-50 минути. След това ги прехврълете в тиган с малко мазнина, за да се позапържат.

Добавете нарязаните лук и гъби. Щом всички продукти са запържени, добавете в тигана нарязания на едро лапад.

Овкусете с подправките и накрая добавете ориза. Запържете го до готовност и налейте чаша топла вода.

Щом оризът усвои течността, прехвърлете дроб сармата в гювеч с капак. Налейте още 2 чаши топла вода, разбъркайте и сложете във фурната.

Включете на 200 градуса и печете докато заври течността. Изключете фурната и оставете гювеча вътре още 10-тина минути.

Поднесете вкусната дроб сарма, поръсена с пресен джоджен.

Агнешката дроб-сарма с гъби и лапад е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: