Начин на приготвяне
Сварете агнешките дреболии за 2-3 минути, отцедете и ги нарежете на ситно. След това ги сварете в нова чиста вода за около 40-50 минути. След това ги прехврълете в тиган с малко мазнина, за да се позапържат.
Добавете нарязаните лук и гъби. Щом всички продукти са запържени, добавете в тигана нарязания на едро лапад.
Овкусете с подправките и накрая добавете ориза. Запържете го до готовност и налейте чаша топла вода.
Щом оризът усвои течността, прехвърлете дроб сармата в гювеч с капак. Налейте още 2 чаши топла вода, разбъркайте и сложете във фурната.
Включете на 200 градуса и печете докато заври течността. Изключете фурната и оставете гювеча вътре още 10-тина минути.
Поднесете вкусната дроб сарма, поръсена с пресен джоджен.
Агнешката дроб-сарма с гъби и лапад е готова.