Начин на приготвяне
Нарежете свинската плешка на пържоли, които са средна дебелина. Начукайте пържолките и ги сложете в купа, залейте ги със соевия сос. Разбъркайте добре и оставете да престоят в хладилника около 1 час.
Накиснете във водата ориза.
Междувременно нарежете чушката, моркова и лука. Сипете олио в тава и сложете зеленчуците да се пържат, но като ги пъхнете в предварително загрятата фурна.
Отцедете ориза и също го добавете към зеленчуците, за да се запържи.
Оваляйте всяка маринована пържола в брашно и запечатайте месото в загрято олио.
Сипете 3-4 чаши вода към ориза. Овкусете с черен пипер и магданоз, а отгоре подредете пържолите и лютите чушки.
Печете ориза на фурна до готовност.
Оризът с пържоли и чушлета на фурна е много вкусен.