Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Ориз с пържоли и чушлета на фурна

Ориз с пържоли и чушлета на фурна

Ориз с пържоли и чушлета на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Понякога просто ни се приисква да хапнем порция вкусен ориз с месце - в тази рецепта има и бонус люти чушлета"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • чорбаджийски чушки - 3 броя
  • свинска плешка - за 6 пържоли
  • люти чушки - 3 броя
  • чушки - 1 зелена
  • лук - 1 глава
  • соев сос - 1 к.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • олио
  • чубрица
  • магданоз
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинската плешка на пържоли, които са средна дебелина. Начукайте пържолките и ги сложете в купа, залейте ги със соевия сос. Разбъркайте добре и оставете да престоят в хладилника около 1 час.

Накиснете във водата ориза.

Междувременно нарежете чушката, моркова и лука. Сипете олио в тава и сложете зеленчуците да се пържат, но като ги пъхнете в предварително загрятата фурна.

Отцедете ориза и също го добавете към зеленчуците, за да се запържи.

Оваляйте всяка маринована пържола в брашно и запечатайте месото в загрято олио.

Сипете 3-4 чаши вода към ориза. Овкусете с черен пипер и магданоз, а отгоре подредете пържолите и лютите чушки.

Печете ориза на фурна до готовност.

Оризът с пържоли и чушлета на фурна е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: