edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кебап»Класически конак кебап с патладжани

Класически конак кебап с патладжани

Мария СимоваМария Симова
Новак
106
5
3k
17
Класически конак кебап с патладжани
Снимка: Мария Симова
1 / 2ВИДЕО
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции5
"Вижте тук как да приготвите най-вкусния патладжанен конак кебап"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите, залейте ги с подсолена вода и сварете до готовност.

След това ги отцедете от течността и намачкайте до получаване на пюре. Добавете маслото, сол и черен пипер.

С непрекъснато бъркане налейте внимателно млякото. Оставете картофеното пюре да се охлади.

Нарежете патладжана на филийки с дебелина около 1 см. Посолете ги и оставете настрана да се отцедят от горчилката.

Наситнете лука и го запържете в 2 лъжици олио до омекване. След това добавете каймата с кимиона и пържете докато каймата се раздроби на малки трохички.

Когато каймата се позапържи, добавете настърганите обелени домати, наситнените чушки и 2 щипки захар.

Варете плънката на умерен огън до изпаряването на течността от доматите. Посолете и поръсете с черен пипер, оставете настрана, за да се охлади.

Измийте филийки патладжан и ги подсушете. След това ги запечете на грил тиган, който е леко намазнен.

Намажете с малко олио тава за печене. Подредете резените патладжан, като оставяте разстояние между тях. Върху всяко парче патладжан сложете по една лъжица от плънката.

Намокрете ръцете си и оформете от картофеното пюре малки сплескани питки. Сложете ги върху плънката и се опитайте да оформите купол, който се заглажда с помощта на мокра лъжица.

Поръсете кебапа с кашкавала и червения пипер. Загрейте фурната на 200 градуса и печете до готовност.

Класическият конак кебап с патладжани е чудно ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest