Ориз със заешко на фурна

Ориз със заешко на фурна
Снимка: Сия Рибагина
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Ориз със заешко на фурна - класика"

Необходими продукти

  • заешко месо - 1/2 заек
  • лук - глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на зърна
  • за ориза
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушки - 2 бр. печени
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • естрагон - 1 ч.л.
  • сол
  • бульон - 2 ч.ч.
  • вино - 1 к.ч. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера слагаме заека да се вари заедно с нарязаната глава лук, черния пипер и магданоза.

След като месото е готово, го изваждаме, за да се охлади.

Бульонът прецеждаме, като оставяме около 2 ч.ч. за заливане на ориза.

Измиваме ориза със студена вода, рендосваме моркова и нарязваме чушките и магданоза.

В правоъгълна тава накъсваме обезкостеното заешко месо и добавяме ориза, зеленчуците, подправките, бульона и бялото вино.

Разбъркаме добре и печем ориза в предварително загрята на 180°C фурна за около 40 минути.

Оризът със заешко на фурна е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: