edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Натурално печена агнешка плешка

Натурално печена агнешка плешка

Натурално печена агнешка плешка
06/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене140 мин.
Общо150 мин.
Порции6
"Не забравяйте бирата при приготвянето на агнешката плешка, за да постигнете точно този невероятен вкус, на който ние имахме честта да се насладим"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • агнешка плешка - 1 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измкийте добре агнешката плешка и я подсушете. Натрийте я със сол.

Смесете олиото с брашното и червения пипер, разбъркайте на кашица.

С получената кашичка натрийте добре агнешката плешка от всички страни. Овкусете допълното с черен пипер.

Сложете плешката в голяма тава и налейте вътре бирата.

Покрийте плътно с фолио и печете първоначално в загрята на 220 градуса фурна. След 30 минути намалете температурата на 170 градуса и продължете да печете още около 120 минути.

Малко преди готовност на печеното агнешко махнете фолиото и оставете още за 15-тина минути - така ще получи апетитен загар и хубава коричка.

Натурално печената агнешка плешка е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: