Начин на приготвяне
Пилешките плешки се измиват и подсушават.
Олиото се загрява и плешките се запържва да се запечата месото. Изваждат се и се нареждат в тавата за печене.
Гъбите се отцеждат и се поставят между плешките.
Майонезата, топеното сирене, подправката за пиле, зехтина и черният пипер се смесват в купа и се разбъркват да се смесят.
Тази майонезена смес се разпределя върху плешките и се намазват от всички страни.
Накрая се налива виното. Завива се с алуминиево фолио и пилето се пече на 250 за 1ч ас. Маха се фолиото и се запича до леко зачервяване на месото.
Поръсва се с настъргания кашкавал и отново се запича, да се разтопи кашкавалът и да се зачерви.
Пилешките плешки в чуден сос се поръсват с нарязан магданоз. Така приготвено пилешкото става много крехко, а сосът е наистина чуден.