Начин на приготвяне
За приготвянето на пилешките хапки нарязваме пилешките бутчета на тънки жулиени и ги мажем с предварително направената марината от олиото, лимоновия сок, солта, универсалната подправка и черния пипер.
Оставяме ги да престоят така за около един час.
След това овалваме пилешките жулиени в брашно, после в предварително разбитите яйца и накрая в галета. Пържим ги до златисто в голям тиган със загрята мазнина.
Слагаме кухненска хартия в чинията, в която ще ги изваждаме, за да попие излишната мазнина от тях.
За приготвянето на соса поставяме съда с жълтъците над вряща вода и бъркаме до сгъстяване. След това добавяме лимоновия сок и хладка вода и разбъркваме. Накрая добавяме и мекото масло и бъркаме, за да стане сосът хомогенен.
Ако се пресече, просто добавяме 1-2 с.л. гореща вода и така го оправяме. Овкусяваме го с бял пипер и сол и по желание с 1 с.л. горчица.
Пилешките хапки с лимонов сос са много вкусни.
Добър апетит!