Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки хапки с лимонов сос

Пилешки хапки с лимонов сос

Пилешки хапки с лимонов сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Да, понякога и ние си позвол"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 500 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер
  • универсална подправка за пиле - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • олио - за пържене
  • за панирането
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • галета - 200 г
  • за соса
  • горчица - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр. жълтъци
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • краве масло - 180 г
  • вода - 2 с.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на пилешките хапки нарязваме пилешките бутчета на тънки жулиени и ги мажем с предварително направената марината от олиото, лимоновия сок, солта, универсалната подправка и черния пипер.

Оставяме ги да престоят така за около един час.

След това овалваме пилешките жулиени в брашно, после в предварително разбитите яйца и накрая в галета. Пържим ги до златисто в голям тиган със загрята мазнина.

Слагаме кухненска хартия в чинията, в която ще ги изваждаме, за да попие излишната мазнина от тях.

За приготвянето на соса поставяме съда с жълтъците над вряща вода и бъркаме до сгъстяване. След това добавяме лимоновия сок и хладка вода и разбъркваме. Накрая добавяме и мекото масло и бъркаме, за да стане сосът хомогенен.

Ако се пресече, просто добавяме 1-2 с.л. гореща вода и така го оправяме. Овкусяваме го с бял пипер и сол и по желание с 1 с.л. горчица.

Пилешките хапки с лимонов сос са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: