Начин на приготвяне
Първо пресейте брашното. Затоплете водичката и разтворете вътре маята и захарта.
Сипете течността към брашното, добавете и 2 лъжици зехтин, след което започнете да месите. Когато тестото започне да се пооформя, сипете солта и продължете да месите още поне 5-6 минути.
Прехвърлете тестото в дълбока купа и покрийте със стреч фолио. Приберете на топло, за да втаса тестото и да удвои обема си.
Междувременно бланширайте спанака за няколко минути във вряща подсолена вода.
Отцедете го добре и го сипете в тиган с 2-3 лъжици зехтин и цяла чеснова скилидка. Запържете спанака до изпаряване на цялата течност. Свалете от огъня и махнете чесъна.
Разделете тестото на две еднакви части, разточете ги на кръгове.
В единия край на кръга сложете от спанака, отгоре наредете резени моцарела. Захлупете внимателно с другия край на тестото и притиснете добре, за да не изтече плънката и да се оформи затворената пица. Процедирайте така и с другата пица.
Намажете пиците със зехтин и оставете да починат 20-тина минути.
Загрейте фурната на 220 градуса и печете пиците до получаване на хубав загар - около 10-тина минути.
Затворената пица със спаначена плънка е готова.