Начин на приготвяне
Сложете маята заедно със захарта в леко топла вода и я оставете настрана за около 10 минути, за да шупне.
Пресейте брашното и го смесете със солта и шупналата мая.
Замесете еластично тесто за пица и го сложете в леко намаслена тавичка.
Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса.
През това време нарежете лука и чесъна на дребно и ги задушете в сгорещена мазнина.
Добавете почистения спанак към тях и разбъркайте всички зеленчуци заедно.
Овкусете ги сол и черен пипер.
Набрашнете готовото тесто и го прехвърлете в предварително намазнена и набрашнена тавичка.
Разпределете отгоре задушения спанак.
Настържете кашкавала и пармезана върху вкусната пица и я сложете да се пече в предварително загрята на 220 °C фурна за около 20 минути.
Насладете се на любимата спаначена пица на всички.
Добър апетит!