Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Средиземноморски хляб с маслини и зехтин

Средиземноморски хляб с маслини и зехтин

Средиземноморски хляб с маслини и зехтин
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • мая - 1/2 кубче
  • вода - 350 мл хладка
  • брашно - 500 грама
  • маслини - 100 грама зелени
  • маслини - 80 грама черни
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мащерка - 1 к.л
  • розмарин - щипка
  • чесън - 1 щипка на прах
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купичка сипете част от водата, затоплете я и добавете маята, захарта и малко брашно. Оставете настрана, за да шупне и маята да се активира.

Междувременно пресейте брашното, добавете готовата мая и подправките и започнете да замесвате тестото.

Добавете нарязаните маслини и продължете месенето, за да се получи хубаво тесто. Леко го набрашнете отгоре и оставете малко да почине.

Сложете хартия за печене в тава (или я намазнете) и сложете вътре тестото.

Изчакайте да втаса на топло, след което направете два разреза върху него с помощта на остър нож.

Изпечете хляба в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Средиземноморският хляб с маслини и зехтин е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: