Начин на приготвяне
Попарете копривата за кратко в гореща вода, за да омекне. Извадете, отцедете и я нарежете на ситно.
Разбийте в купа яйцата заедно с 3-4 лъжици от копривената вода и киселото мляко. Овкусете със сол и пипер, прибавете копривата.
Загрейте малко олио в тиган и сипете сместа. Печете омлета от едната страна, като леко повдигате краищата и наклонявате тигана, за да отива отдолу течната смес. Повдигайте зеленчуковия омлет с метална лопатка.
Щом получи хубав златист цвят го обърнете с помощта на голяма чиния и запечете и от другата страна.
Извадете готовия омлет и в едната половинка оръсете с натрошеното сирене, покрийте с другата и сервирайте.
Пролетният омлет с коприва е готов.