Начин на приготвяне
1. Измийте хубаво карфиола, разчленен на розички, и го оставете да се отцеди върху пласт кухненска хартия.
2. Смелете в блендер първо пармезана, после сложете и карфиола и него направете на много ситни трохи.
3. Чукнете вътре яйцата и добавете кашкавала - настърган, както и солта и подправките. Включете уреда на още няколко оборота, за да се хомогенизира всичко идеално.
Може да работите и на ръка като си настържете всичко много фино, но най- лесно и бързо става с блендер, затова и го препоръчвам за случая.
4. Получената смес трябва да е като гъста кашичка. Разпределете я в тавата на фурната, застлана с хартия за печене. Ползвайте шпатула, с която да загладите и оформите на кръгъл блат.
5. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути или до лек златист загар.
6. Готовият карфиолен блат за пицата намажете с доматения сос. Отгоре сложете ивици шунка и поръсете пицата с каперси и свежа рукола.
Невероятно вкусна пица от карфиол, която си заслужава да опитате!
Да ви е вкусно!