Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кюфтета»Пилешки кюфтенца с изненада

Пилешки кюфтенца с изненада

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Пилешки кюфтенца с изненада
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Само след 35 минути кюфтенцата от пилешко месо с пълнеж могат да бъдат сервирани и да зарадват всички у дома"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 килограм от бутче и гърди
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • яйца - 1
  • рикота - 1 с.л. (или извара)
  • хляб - 1 филия, бял, само средата
  • чесън - 1 с.л. на прах
  • лют пипер - 2 щипки, или на вкус
  • моцарела - около 120 грама полузряла (или кашкавал)
  • лук - 1 с.л. сушен
  • черен пипер - на вкус, млян
  • магданоз - накълцан, по желание
  • босилек - 6 свежи листа
  • галета - за сгъстяване
  • зехтин - 5 с.л.
  • салата - за гарниране свежа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете пилешкото месо в кухненски робот (с подходяща функция) или мелачка за месо.

Хубаво е месото от бутче да преобладава, защото пилешкото филе е по-сухичко.

Добавете към пилешката кайма яйцето и накъсаната среда от хляба (напоена с прясно мляко). Овкусете с лютия пипер, черния пипер, сол, лук и чесън на прах, магданоза и рикотата.

Омесете добре и ако сместа е много рядка, добавете малко галета. Ако настържете пармезан, ще се получи чудно.

Покрийте съда със стреч фолио и оставете в хладилник за поне два часа, най-добре цяла нощ.

Намазнете ръцете си и вземайте от каймата по около 90 грама, правете сплескани кръгчета и в средата на всеки един слагайте малко моцарела и по едно листенце пресен босилек.

Може да поръсите и още черен пипер. Затворете и оформете кюфтета, които са леко сплескани.

Изпечете пилешките кюфтета на не много силен огън в тиган с незалепващо покритие с малко зехтин.

Поднесете готовите кюфтета с любим сос и свежа салата по избор.

Пилешките кюфтенца с изненада са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: