Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Глазирани ребърца на фурна

Глазирани ребърца на фурна

Глазирани ребърца на фурна
Снимка: Храна за Душата
2 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"В маринатата е тайната за тези толкова вкусни ребърца на фурна"

Необходими продукти

  • За ребрата
  • свински ребра - 1 килограм
  • мед - 150 грама
  • кетчуп - 200 грама
  • уиски - 100 мл
  • балсамов оцет - 50 мл
  • сос уорчестър - 50 мл
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За картофите
  • пресни картофи - 600 - 700 грама
  • масло - 125 грама
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • мед - 2 с.л.
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесете уиското с меда, кетчупа, соса Уорчестър, горчицата и балсамовия оцет.

Добавете към сместа пресованите скилидки чесън, сол на вкус и трите вида пипер - лют, пушен и черен. Разбъркайте маринатата и сложете на умерен огън. Щом кипне я свалете от котлона.

Сложете ребърцата върху лист алуминиево фолио и ги залейте с горещата маринатата.

Увийте добре с фолиото и сложете в тава. Сложете ребрата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. След това отворете фолиото и печете още 30 минути, като намалите фурната на 180 градуса.

Направете успоредни разрезчета по пресните картофи. Разпръснете прясната мащерка в тавата за печене и отгоре сложете картофите.

Добавете нарязания чесън и поръсете с морска сол. Върху картофите наредете резени масло и прехвърлете във фурната за около 35-40 минути.

Полейте горещите печени картофи с тънка струйка мед и поднесете като гарнитура към печеното месо.

Глазираните ребърца на фурна са чудни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: