Начин на приготвяне
Първо смесете уиското с меда, кетчупа, соса Уорчестър, горчицата и балсамовия оцет.
Добавете към сместа пресованите скилидки чесън, сол на вкус и трите вида пипер - лют, пушен и черен. Разбъркайте маринатата и сложете на умерен огън. Щом кипне я свалете от котлона.
Сложете ребърцата върху лист алуминиево фолио и ги залейте с горещата маринатата.
Увийте добре с фолиото и сложете в тава. Сложете ребрата в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. След това отворете фолиото и печете още 30 минути, като намалите фурната на 180 градуса.
Направете успоредни разрезчета по пресните картофи. Разпръснете прясната мащерка в тавата за печене и отгоре сложете картофите.
Добавете нарязания чесън и поръсете с морска сол. Върху картофите наредете резени масло и прехвърлете във фурната за около 35-40 минути.
Полейте горещите печени картофи с тънка струйка мед и поднесете като гарнитура към печеното месо.
Глазираните ребърца на фурна са чудни!