Начин на приготвяне
В купа сипете чаша брашно и направете кладенче в средата. Сипете вътре маята, захарта, водата.
След като шупне маята, добавете разбити 2 яйца с лъжица сол и млякото. Разбъркайте и добавете на етапи пресятото брашно.
Щом се получи гъста каша, покрйте с найлон и оставете на топло да втаса. След като втаса добре, с помощта на шпатула изсипете сместа в тава, намазнена с олио и набрашнена.
Леко загладете тестото с мокра лъжица, за да не залепва. Намажете хубаво с разбитото цяло яйце и добавете бучките мас и масло върху тестото.
Поръсете натрошеното сирене и сложете тутманика в студена фурна. Загрейте на 180 градуса и печете около 40 минути.
Старозагорският тутманик Карниера е готов.