Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Мързелив соден тутманик

Мързелив соден тутманик

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Какво ще кажете за този бърз тутманик - 40 минути ви делят от тази вкусотия. Още ли го обмисляте?"

Необходими продукти

  • яйца - 3
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • сирене - 1 ½ ч.ч. натрошено
  • чубрица - на вкус (или друга любима подправка)
  • брашно - 2 ч.ч. пресято
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцата и добавете към тях киселото мляко с угасената в него сода.

Прибавете натрошеното сирене, олиото и чубрица на вкус.

Постепенно добавете към сместа пресятото брашно, разбъркайте до хомогенна смес.

Прехвърлете я в тава, която е намазнена и набрашнена.

Печете тутманика в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Не забравяйте, че яйцата и киселото мляко трябва да са престояли поне час на стайна температура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: