Начин на приготвяне
Разтворете маята със захарта в част от водата. Прибавете малко брашно до получаване на кашица и разбъркайте, оставете да шупне на топло.
Смесете всички течни съставки (без мазнината). Добавете готовата мая и пресятото брашно, замесете меко тесто. Покрийте и оставете да втаса на топло.
Разделете готовото тесто на 6 питки.
Смесете олиото с маста и затоплете леко. Потапяйте питките в мазнината и разтеглете до диаметъра на тавата, в която ще печете.
Сложете първата питка, поръсете я с натрошено сирене и поръсете с 3 лъжици от мазнината. Процедирайте така с останалите кори, като върху последната не слагате нищо.
Нарежете на квадрати и оставете тутманика на втаса на топло за 20-тина минути.
Намажете го с разбития жълтък и поръсете с останалото количество мазнина.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност - ооло 40 минути.
Винаги сполучливият тутманик е готов.