edin.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманици»Старозагорски тутманик Карниера

Старозагорски тутманик Карниера

Старозагорски тутманик Карниера
Снимка: Таня Левенова
1 / 2ВИДЕО
16/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Ако е тутманик, да е старозагорски - любим вкус за всички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете чаша брашно и направете кладенче в средата. Сипете вътре маята, захарта, водата.

След като шупне маята, добавете разбити 2 яйца с лъжица сол и млякото. Разбъркайте и добавете на етапи пресятото брашно.

Щом се получи гъста каша, покрйте с найлон и оставете на топло да втаса. След като втаса добре, с помощта на шпатула изсипете сместа в тава, намазнена с олио и набрашнена.

Леко загладете тестото с мокра лъжица, за да не залепва. Намажете хубаво с разбитото цяло яйце и добавете бучките мас и масло върху тестото.

Поръсете натрошеното сирене и сложете тутманика в студена фурна. Загрейте на 180 градуса и печете около 40 минути.

Старозагорският тутманик Карниера е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: