Гъста Боб Яхния

Ася ЗаевскаАся Заевска
Новак
26674
Гъста Боб Яхния
Снимка: Габриела
15/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции8
"Още не можем да открием по-вкусна яхнийка от бобената"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първо накиснете боба в студена вода за една нощ. На следващия ден го изплакнете и прехвърлете в тенджера.

Залейте боба с гореща вода (водата е 3 пръста над боба), сложете на котлона и кипнете.

Щом водата заври я сменете, налейте чиста вода. Щом заври пак, повторете отново процедурата, но този път налейте вода около 5 пръста над боба.

Наситнете зеленчуците, а доматите настържете, сипете ги в тенджерата. Овкусете с черен пипер, сол, целина и чубрица. Варете на умерен огън до пълната готовност на боба.

Следете количеството на вода - щом бобът е готов, водата е около 2 пръста над зрънцата.

Запържете червения пипер с брашното в олиото. Започнете да добавяйте бульона от боба на части, като бъркате непрекъснато.

Сипете в тенджерата с боб чорбата и бъркайте непрекъснато.

Добавете лъжичка оцет към яхнията и оставете за още 15-тина минути на огъня.

Гъстата Боб Яхния е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: