Класически шиш кебап

Класически шиш кебап
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Включвайте грила и слагайте тези апетитни шишчета още сега - задължително направете и една богата салата за тях"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г без кокали
  • лук - 2 глави, малки
  • чушки - 4 бр. /2 зелени + 2 червени/
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л. сушена
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме си измили месото и подсушили, го нарязваме на еднакво големи парчета.

Почистваме си лука и него нарязваме на ситно, а чушките - на големи парчета.

Тези продукти заливаме с марината за месо, приготвена от олиото, солта, черния пипер, майораната, лимоновият сок и оставяме в хладилник за 1 час.

След като извадим от хладилника, премахваме всички продукти от маринатата и ги разпределяме за шишчетата.

Печем нашия шиш кебап върху електрически грил, като обръщаме непрекъснато в продължение на 15 минути.

Марината не изхвърляме, с нея мажем няколко пъти класическия шиш кебап по време на печене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: