Начин на приготвяне
Пилешки дробчета със сос на фурна е от ястията, които ще искате да си приготвяте често.
Лукът и чесънът се почистват, нарязват на ситно и слагат в тиган със загрято олио. Щом омекнат, към тях се прибавят почистените и нарязани гъби. Когато гъбите се запържат, се прибавят нарязаните на ивички печени чушки, а малко след тях консервираните домати.
На соса се прибавя сол на вкус и се оставя да се готви, докато леко се сгъсти. Малко преди да се дръпне от котлона, се овкусява със сух риган и прясно смлян черен пипер.
Пилешките дробчета се почистват от ципите, овалват се в брашно и нареждат в намазнена правоъгълна тавичка. Запичат се за около 10 минути от двете страни във фурна на 200 градуса, след което към тях се добавя предварително приготвеният сос.
Ястието от дробчета с гъби се връща отново във фурната и се пече още 20 минути. Готовите печени дробчета се сервират поръсени с нарязан на дребно магданоз.