Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета със сос на фурна

Пилешки дробчета със сос на фурна

Пилешки дробчета със сос на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Тези пилешки дробчета са от ястията, които ще искате да приготвяте често вече вкъщи за обяд или вечеря"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • брашно - 5 с.л.
  • олио
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • гъби - 200 г
  • печени чушки - 4 бр.
  • домати - 2 ч.ч. рязани консервирани
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • риган - 1/2 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешки дробчета със сос на фурна е от ястията, които ще искате да си приготвяте често.

Лукът и чесънът се почистват, нарязват на ситно и слагат в тиган със загрято олио. Щом омекнат, към тях се прибавят почистените и нарязани гъби. Когато гъбите се запържат, се прибавят нарязаните на ивички печени чушки, а малко след тях консервираните домати.

На соса се прибавя сол на вкус и се оставя да се готви, докато леко се сгъсти. Малко преди да се дръпне от котлона, се овкусява със сух риган и прясно смлян черен пипер.

Пилешките дробчета се почистват от ципите, овалват се в брашно и нареждат в намазнена правоъгълна тавичка. Запичат се за около 10 минути от двете страни във фурна на 200 градуса, след което към тях се добавя предварително приготвеният сос.

Ястието от дробчета с гъби се връща отново във фурната и се пече още 20 минути. Готовите печени дробчета се сервират поръсени с нарязан на дребно магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: