edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани Лимони Туршия

Мариновани Лимони Туршия

ЗорицаЗорица
Новак
774k41
Мариновани Лимони Туршия
Снимка: Зорица
1 / 2
08/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
"Маринованите лимони туршия може да добавяте към основния ястия, салати и сосове"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте много добре лимоните с гъба със сапун и топла вода.

Подсушете ги и ги разтъркайте напред-назад върху дъска за рязане, за да омекнат. Половината от тях разрежете на 4 парчета по дължина.

Във всеки един резен лимон забийте 6-7 розички карамфил и ги наредете плътно в буркана. Добавете половин пръчка канела, 5 зрънца бахар и стрък розмарин.

Сипете по 1 к.л. семена кориандър и черен пипер, 1-2 резена от корен джинджифил и скилидки чесън - обелени и цепнати през върха с нож.

От останалите 3 лимона отцедете сока и залейте резените в буркана. Най-отгоре сипете морската сол и леко разстръскайте буркана - така всичко ще се разпредели равномерно.

Приберете туршията в хладилник. След 24 часа я проверете и ако лимоните не са покрити от течността, добавете още лимонов сок (за да ги покрие). Оставете в хладилника за месец, като от време на време обръщайте или разстръсквайте буркана.

Приготвените по този начин лимони може да се добавят към ястия с месо, сосове за риба и пиле, салати.

Маринованите Лимони Туршия са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: