edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Традиционна Капама в глинен съд

Традиционна Капама в глинен съд

Традиционна Капама в глинен съд
Снимка: TanyaGyurova
31/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции6
"Традицията повелява да си правим капама ето по този начин - гаранция за страхотен вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете с подправките трите вида месо - пилешко, телешко и свинско.

Запържете ориза в малко мазнина, след което го смесете с месото. Покрийте дъното на гювеча с нарязана на тънко сланина.

Наредете последователни пластове от зелето и месото до изчерпване на продуктите.

Залейте с виното и изпечете капамата на умерена фурна до пълна готовност.

Сервирайте ястието топло.

Традиционната Капама в глинен съд е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: