Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Печена тиква с крем карамел

Печена тиква с крем карамел

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
6912k103
Печена тиква с крем карамел
Снимка: Admin
2 / 3с Видео
13/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Нещо много интересно, което ни е любопитно да опитаме - печена тиква с крем карамел"

Необходими Продукти

  • тиква - около 1 килограм
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4
  • захар - 4 с.л. + 3 - 4 с.л. още за карамела кристална
  • ванилия - 2
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с телена бъркалка яйцата и 4 лъжици захар. Прибавете ванилиите и прясното мляко.

Изрежете капаче в горния край на тиквата и внимателно я почистете от меката сърцевина и семките. Поръсете я обилно с брашно, а остатъка изтръскайте.

Карамелизирайте 3-4 лъжици захар до получаване на светъл карамел. Излейте го вътре в тивката. Сипете и разбитите с мляко яйца. Сложете капачето и сложете тиквата в голяма тенджера. Налейте вътре студена вода, която стига 1 пръст под отрязаното капаче.

Сложете тенджерата в загрята на 150 градуса фурна (с вентилатор). Печете тиквата около 2 часа, но внимавайте - водата в тенджерата не трябва да завира. Ако се наложи, трябва да намалите градусите.

Извадете внимателно готовата тиква с крем карамел от водата. Охладете и нарежете.

Печената тиква с крем карамел е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: