Начин на приготвяне
Изсипете зеления боб от консерва върху цедка, полейте с вода, отцедете и сложете в тава. Обелете и нарежете моркова и лука.
Чушките почистете от дръжките и семената, нарежете на дребно. В подходяща тенджера сипете олио и вода.
Сложете зеленчуците и задушете до извиране на течността. Овкусете с подправките - сол, черен и червен пипер, кимион. Добавете брашното, разбъркайте и налейте половин ч.ч. топла вода. Изсипете ги при зеления фасул в тавата.
Долейте чаша вода в тенджерата при задушените зеленчуци, разбъркайте и изсипете в тавата при зеленчуците. Овкусете с чубрица и джоджен.
Последно към постното ястие добавете доматеното пюре. Сложете тава да се пече в загрята фурна.
Постният зелен боб с моркови на фурна се готви, докато сосът изври до половината.