Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Традиционен царевичен хляб

Традиционен царевичен хляб

НикиНики
Новак
13363k
Традиционен царевичен хляб
Снимка: Ники
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Ние вече се насладихме на този домашен царевичен хляб, сега е ваш ред"

Необходими продукти

  • пшенично брашно - 450 г
  • царевично брашно - 150 г
  • мая - 5 г суха
  • захар - 2 щипки
  • сол - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • вода - 350 мл хладка
  • масло - 30 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята слагаме в купичка заедно със захарта и малко хладка вода и оставяме да шупне.

В купа слагаме брашната, правим си кладенче и добавяме останалите продукти.

Добавяме шупналата мая, и на тънка струя започваме да наливаме хладката вода. Омесваме меко тесто. Оставяме на топло да втаса.

Втасалото тесто прехвърляме в тава и оставяме отново да втаса. Печем домашният царевичен хляб в предварително загрята фурна до готовност.

След това можете да се насладите на ароматен домашен хляб, който е подходяща добавка за всякакви ястия и студени сандвичи.

Опитайте и вие Традиционен царевичен хляб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: