Печено пиле в гювеч

ЗорицаЗорица
Новак
72
4k
10
Печено пиле в гювеч
Снимка: Зорица
23/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Завършете дългия работен ден с една лесна рецепта за печено пиле в гювеч"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го подсушете. Вземете дървено шишче и надупчете цялото пиле.

Отлепете кожата откъм гърба в посока от шията до бутчетата и трътката. Обърнете и отново отлпете кожата по същия начин и откъм гърдите.

Смесете всички изброени подправки и сока от половин лимон и с тях натъркайте добре пилето - отвътре, отвън и дори под кожата.

Другата половина от лимона нарежете на дебели кръгчета, увийте ги със стръкове магданоз и сложете вътре в пилето заедно с цялата небелена глава чесън.

Оставете пилето на хладно, за да се маринова за минимум час. Прехвърлете пилето с гърдите надолу в гювеч, налейте 100 мл бяло вино.

Похлупете гювеча и сложете в долната част на фурната. Загрейте фурната на 180-200 градуса. Печете пилето около час.

Печеното пиле в гювеч е готово.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: