Начин на приготвяне
Сипете около 100 г от пресятото брашно в купа, смесете с натрошената мая. След това добавете млякото, солта и водата. С останалото брашно постепенно замесете средно твърдо тесто. Разделете готовото тесто на 10 топчета и ги покрийте с кърпа.
Вземете едно топче и го разточете на кора, която е с големина на десертна чиния. Намажете я с олио и в средата сложете малки бучки мас.
Разточете още едно топче по същия начин и сложете върху първата кора. След това разточете двете кори, като трябва да получите диаметър, колкото е тавата, в която ще печете.
Сложете кората в намазнената тава с мас. Отгоре намажете с две лъжици заквасена сметана и поръсете с натрошено сирене. Процедирайте по същия начин с останалите топчета.
Накрая се получават 5 кори, като последната не се маже. Нарежете тутманика на квадрати и поркийте с кърпа. Оставете да втаса на топло място за 30-тина минути. След това намажете със смес от разбит жълтък, малко вода и олио.
Печете сеченицата в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.
Моята сеченица със сирене е готова.