Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи топящи се в устата

Пълнени картофи топящи се в устата

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Името им не е случайно - тези пълнени картофи наистина се топят в устата"

Необходими продукти

  • картофи - 6 бр. средни
  • зелен лук - 3 стръка
  • сирене - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 30 г
  • куркума - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подходящ съд. Оставят се да изстинат и се разрязват на две половини.

Вътрешността на всяка половина се издълбава внимателно с лъжица и се поставя в купа, нарязана на дребно. Към нея се добавят натрошено сиренето (оставя се малко за поръсване) и яйцата.

Лукът се реже на ситно и се слага в купата при останалите съставки. Сместа за пълнените картофи се овкусява с куркума и сол, разбърква се.

Във всяка от картофените лодки се слага парченце масло и се пълни със сместа.

Картофите се пекат до приятен загар на умерена фурна. Щом станат готови и ги изключите, поръсете заделеното сирене.

Пълнените картофи топящи се в устата се поднася топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Обожавам тези пълнени картофи, а видеото е незаменим помощник
28.03.2023 07:49