Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени тиквички»Панирани тиквички, топящи се в устата

Панирани тиквички, топящи се в устата

Панирани тиквички, топящи се в устата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Панирани тиквички с чеснов сос - перфектната комбинация"

Необходими продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • панировка
  • галета - 4 с.л.
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете съставките за панировката на тиквичките. Объркайте много добре, за да се смесят.

В друга купичка разбийте яйцето. Измийте тиквичките и ги нарежете на филийки.

Всяко кръгче потопете първо в яйцето, после в панировката, изтупайте, за да падне излишната смес.

След като сте оваляли всички парченца, загрейте тиган с олио. Пържете тиквичките до златисто на среден котлон.

Щом са готови, оставете панираните тиквички, топящи се в устата върху кухненска хартия да отделят излишната мазнина, после сервирайте.

Може да поднесете панираните тиквички с чеснов сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: