Edin.bg»Рецепти»Предястия»Тиквички на фурна»Печени панирани тиквички с галета

Печени панирани тиквички с галета

Печени панирани тиквички с галета
Снимка: Monika Ivanova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"А вие с какъв сос бихте поднесли тези панирани тиквички?"

Необходими продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • галета - 100 г
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • бяло брашно - 3 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • лук - 1 к.л. сушен
  • мащерка - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • лют пипер - 1 к.л.
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките измийте, почистете и нарежете на пръчици или лентички.

В голяма чиния или купа сипете брашното, галетата и подправките, разбъркайте.

Пригответе си голяма тава с хартия за печене, в която ще приготвите панираните тиквички. Поръсете малко зехтин.

Сложете тиквичките в сместа и оваляйте хубаво, за да полепне по тях. Подредете ги в тавата и поръсете с още малко зехтин.

Включете фурната да загрява на 180 градуса. След няколко минути сложете тавата и печете тиквичките за 25 мин. или до образуване на коричка.

Готовите печени панирани тиквички с галета сервирайте с апетитен млечно-чеснов сос или друга гарнитура, ако желаете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: