Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пастърма»Традиционна пастърма от бонфиле

Традиционна пастърма от бонфиле

Традиционна пастърма от бонфиле
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Любителите на домашните месни деликатеси ще оценят тази рецепта за традиционна пастърма от бонфиле"

Необходими продукти

  • бонфиле - 1 бр. (свинско филе)
  • морска сол - 1 килограм едра
  • За подправяне
  • черен пипер - 1 с.л. млян
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сминдух - 1 с.л.
  • бахар - 1 с.л. смлян
  • чубрица - 1 с.л.
  • къри - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото много добре. Ако има ципи, ги премахнете.

Изберете съд, в който сипете около 1 см сол. Над солта сложете месото и плътно го покрийте със сол. Сложете в хладилника за около 20 часа.

След това извадете месото от солта, изплакнете го добре със студена вода и оставете да се изкисне за около 2 часа.

Подсушете добре месото и започнете овалването му в подправките. Всички подправки се смесват, след което бонфилето се натърква добре с тях.

Пробийте с игла парчето и нанижете на канап. Окачете да се изсуши на проветриво и сухо месо.

След около седмица пастърмата е готова.

Традиционната пастърма от бонфиле е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: