edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Подлютена шаран чорба

Подлютена шаран чорба

ЗориЗори
Новак
16
1
538
2
Подлютена шаран чорба
Снимка: Зори
1 / 2
14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
"Сервирайте рибената чорба в компанията на резени лимон"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете кромида и го нарежете на едро. Нарежете на кубчета обелените моркови и целина.

Сложете обезкостения и нарязан шаран в подходяща тенджера. Добавете морковите, целината, лука и дафиновите листа.

Почистете чушките от семената, нарежете ги и ги прибавете към шарана. Овкусете със сол и налейте водата - 1.5 литра.

Варете рибената чорба 30-35 минути на умерен огън. След това прибавете обелените и нарязани домати, фидето и варете още около 10 минутки.

Свалете от котлона чорбата. Прибавете лютия пипер, маслото и нарязаните на ситно девесил, босилек и магданоз. Добавете и счукания чесън, пипер и сол на вкус. Разбъркайте добре.

Сервирайте чорбата в компанията на резени лимон.

Подлютената шаран чорба е много вкусна.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: