Пилешки пържоли с гъст сос на фурна

16/10/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките гърди. С остър нож ги прережете по сретата. Трябва да се получат тънки и крехки пържоли.

Подравяте ги със сол и черен пипер на вкус.

Всяка една пилешка пържола оваляйте в брашно, но и добре изтупайте излишното количество.

Загрейте олиото в тиган и запечатайте пържолите за по минута от двете им страни.

Щом са готови, ги прехвърлете в тава. Над тях наредете парченца топено сирене.

Разбъркайте готварската, заквасената сметана и виното. В сместа сложете риган и ако прецените, допълнително сол и черен пипер (аз не слагам). Полейте пържолите със сместа.

Покрийте тавата с домакинско фолио и сложете пържолите със сос да се пекат на 200 градуса за един час. Може към края на времето да откриете тавата и да запечете малко ястието.

Това е всичко! Време да се насладите на превъзходни пилешки пържоли с гъст сос на фурна!

Кухненски термометър за месо-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кухненски термометър за месо
15.00 лв.
10.50 лв.
Виж ››

Майсторите по приготвянето на идеално изпеченото месо разполагат с термометър за месо. Вземете вашия кухненски термометър за месо, за да сервирате най-вкусните месни ястия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар