Боб със свински бузи

АнабелАнабел
Новак
22
15/10/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене150 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо56
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта в тенджера с вода. На сутринта водата се излива и сменя с нова.

Тенджерата се слага на котлона и щом заври отново се излива водата, а бобът се прехвърля в глинен съд.

Лукът, морковът, чушката и главата целина се почистват, нарязват и запържват за кратко в сгорещено олио, след което се прехвърлят заедно с мазнината в гювеча.

Добавят се целите скилидки чесън, червеният пипер и подправките. По желание може да се сложи и люта чушка. Гювечът се похлупва и слага в студена фурна.

Първите тридесет минути се готви на 220 градуса, след което температурата се намалява на 170 и готвенето продължава още два часа.

Половин час преди готовност на ястието се прибавя сол на вкус, настърганият домат и нарязаните на средно големи парчета свински бузи.

Бобът може да се сготви и в обикновена тенджера на котлона, но бавното готвене в глинен съд придава на яхнията по-добър вкус.

Бобът със свински бузи е много апетитен.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар