Начин на приготвяне
Брашното се изсипва в купа, в която ще втасва. Прибавя се солта и захарта.
Брашното се разбърква много добре. Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към брашното. Прибавя се водата.
Сместа се разбърква много добре. Прибавя се домашния квас. Сместа се разбърква с дървена лъжица, не се бърка с метална лъжица.
Бъркането продължава до получаване на хомогенна смес. Купата се завива с фолио за свежо съхранение, като отгоре се надупчва, за да влиза въздух.
Оставя се на стайна температура за 10 ч.
След като сместа е набъбнала, се изсипва във форма за печене, която се намазва със зехтин и брашно.
Хлябът се пече в предварително загрята фурна 60 минути на 160 градуса.
Лимецовият хляб с квас е готов.