edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кремове за Торта»Крем с маскарпоне за еклери

Крем с маскарпоне за еклери

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
23
1k
5
Крем с маскарпоне за еклери
Снимка: Ivi Vacca
13/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене40 мин.
Общо45 мин.
Порции25
"Ако искате и вашите еклери да бъдат като от френска сладкарничка по Шанз- Елизе, пригответе този крем с маскарпоне. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • Яйчен крем
  • мляко - 250 мл
  • жълтъци - 110 г
  • захар - 75 г
  • царевично нишесте - 20 г
  • ванилия
  • сол - щипка
  • разтворимо кафе - 1 ч.л.
  • Крем за шприцоване
  • жълтъци - 120 г
  • захар - 120 г
  • вода - 20 г
  • маскарпоне - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако искаме нашите еклери, да са много вкусни - като от френска сладкарница или италианска, е необходимо да се посветим на приготвянето на вкусен крем за еклери! Предлагам ви крем с аромат на кафе.

Яйчен крем:

Загрейте млякото със солта и ванилията, докато заври, добавете разтворимото кафе и го изсипете в яйчните жълтъци, предварително смесени със захар и нишесте. Върнете сместа на огъня, като продължавате да бъркате, докато достигне 83°C. Гответе до сгъстяване на крема. Охладете бързо крема, над купа с ледена вода при непрекъснато бъркане.

Крем Тирамису:

Разбийте жълтъците и захарта с миксер до пухкава консистенция. Добавете водата и пригответе на водна баня крема, разбърквайте, докато се сгъсти.

Консистенцията, не е като пудинг, но е гъста. Охладете добре.

Препоръчвам, да сложите крема с жълтъците в хладилника половин час преди да добавите маскарпонето.

Добавете маскарпонето към охладения добре крем и разбийте до получаване на плътен крем, подходящ за шприцоване.

Поставете в основата първо яйчения крем, след това шприцовайте с голям накрайник втория крем с маскарпоне.

Вълшебен вкус ще имат еклерите ви! Насладете се!

Разбира се, можете да приготвите и само единия крем с маскарпоне.

Да ви е сладко с този крем с маскарпоне за еклери!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: