Начин на приготвяне
Ако искаме нашите еклери, да са много вкусни - като от френска сладкарница или италианска, е необходимо да се посветим на приготвянето на вкусен крем за еклери! Предлагам ви крем с аромат на кафе.
Загрейте млякото със солта и ванилията, докато заври, добавете разтворимото кафе и го изсипете в яйчните жълтъци, предварително смесени със захар и нишесте. Върнете сместа на огъня, като продължавате да бъркате, докато достигне 83°C. Гответе до сгъстяване на крема. Охладете бързо крема, над купа с ледена вода при непрекъснато бъркане.
Разбийте жълтъците и захарта с миксер до пухкава консистенция. Добавете водата и пригответе на водна баня крема, разбърквайте, докато се сгъсти.
Консистенцията, не е като пудинг, но е гъста. Охладете добре.
Препоръчвам, да сложите крема с жълтъците в хладилника половин час преди да добавите маскарпонето.
Добавете маскарпонето към охладения добре крем и разбийте до получаване на плътен крем, подходящ за шприцоване.
Поставете в основата първо яйчения крем, след това шприцовайте с голям накрайник втория крем с маскарпоне.
Вълшебен вкус ще имат еклерите ви! Насладете се!
Разбира се, можете да приготвите и само единия крем с маскарпоне.
Да ви е сладко с този крем с маскарпоне за еклери!