edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Пържен агнешки дроб с лук

Пържен агнешки дроб с лук

Аника ВойтАника Войт
Новак
9211k221
Пържен агнешки дроб с лук
Снимка: Аника Войт
1 / 3
19/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ето как да приготвите пържен агнешки дроб с лук за мезенце на вашата любима биричка"

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - 300 г
  • лук - 2 глави стар
  • масло - 150 г
  • бяло вино - 150 мл
  • брашно - за овалване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете агнешкия дроб на парчета.

В теджерка сложете вода да заври. Добавете сол и щом водата започне да бълбука изсипете дроба. Оставете го за 3-4 минути и го извадете с решетъчна лъжица. Оставете го да се изцеди в гевгир.

През това време почистете и измийте лука. Нарежете го на лентички.

В тиган загрейте маслото и в него задушете лука.

Разбъркайте, за да не загори. Щом стане леко златист, е ред да добавим и дроба.

Преди да го сложите в тигана ги оваляйте в брашно.

Добавете 150 мл бяло вино и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Щом течноста извори и дробчетата се запържат, са готови.

Пърженият агнешки дроб с лук е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: