Крехко агнешко за Великден

16/09/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1. 5 кг порции от цяла плешка и врат
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • джоджен - за овкусяване
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото си го измиваме и подсушаваме.

В купа си смесваме олиото, червения пипер, черния пипер солта и джоджена.

С готовата смес натъркваме хубаво агнешките порции.

Подреждаме ги в намазнена тава.

Наливаме внимателно отстрани бялото вино и вода.

Съотношението трябва да е 50/50.

Покриваме с фолио и слагаме да се пече в загрята на 200 градуса фурна. Това печено агнешко се готви приблизително около 2 часа.

Махаме фолиото и оставяме крехкото агнешко за Великден да се запича до желаната коричка.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар