Начин на приготвяне
Обезкостеното месо се начуква с дървено чукче и се овкусява със сол и черен пипер. Отгоре са разстила плънката, приготвена от каймата, настъргания лук, хляба и магданоза.
Месото с плънката се навиват плътно на руло, връзват се и са запържват до зачервяване в силно загрятото масло. Когато месото се запържи равномерно от всички страни, се наливат 3 ч.ч. гореща вода, прибавят се корените за супа и подправките и агнешкото се задушава на тих огън до готовност на месото.
Рулото се изважда в чиния за сервиране, а сосът се пасира. Добавя се брашното, размито в бялото вино и сосът се вари още 10 минути на тих огън до сгъстяване.
Рулото се залива със соса, поднася се гарнитура от варени макарони, ориз с масло или салата по избор.