Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Солено руло»Агнешко руло с апетитна плънка

Агнешко руло с апетитна плънка

MarianeMariane
Новак
6944
Агнешко руло с апетитна плънка
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко бутче - 1 бр. обезкостено
  • масло - 4 с.л.
  • подправки за супа
  • корени за супа - 1 пак.
  • телешка кайма - 100 г
  • лук - 1 с.л. настърган
  • магданоз - 1 с.л.
  • хляб - 1 филия
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостеното месо се начуква с дървено чукче и се овкусява със сол и черен пипер. Отгоре са разстила плънката, приготвена от каймата, настъргания лук, хляба и магданоза.

Месото с плънката се навиват плътно на руло, връзват се и са запържват до зачервяване в силно загрятото масло. Когато месото се запържи равномерно от всички страни, се наливат 3 ч.ч. гореща вода, прибавят се корените за супа и подправките и агнешкото се задушава на тих огън до готовност на месото.

Рулото се изважда в чиния за сервиране, а сосът се пасира. Добавя се брашното, размито в бялото вино и сосът се вари още 10 минути на тих огън до сгъстяване.

Рулото се залива със соса, поднася се гарнитура от варени макарони, ориз с масло или салата по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: